Karácsonyi csillagkeksz

A karácsonyi hajrában nem terveztem sütni. Gondoltam a bejgli kitart az ünnepek alatt. Hát tévedtem. 🙂 Így készült ez a kekszecske azokból az alapanyagokból, amit éppen itthon találtam.

Nagy sikert aratott a nem diétázók körében is. ♥

Hosszú ideig eláll változatlan állagban, nem morzsálódik, hihetetlenül gyorsan elkészül. Mi kell még?! 🙂

Hozzávalók kb 20-25 db-hoz:
150 g zabliszt
50 g mandulaliszt
20 g kakaópor
2 g szódabikarbóna
5 g mézeskalács fűszer (kihagyható vagy helyettesíthető más fűszerekkel is)
5 g xantan gumi
40 g nádcukor (akár poríthatod is)
70 g agave szirup vagy méz (vagy bármilyen más folyékony édesítő)
100 g sütőmargarin

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a többieket. Egynemű tésztát gyúrunk. Hagyjuk állni pár percet (tényleg csak párat, hogy a xantan gumi elvégezze dolgát!). Én kb. 6-8 mm vastagra nyújtottam a tésztát és szaggattam. Enyhén lisztezett felületen dolgoztam. A tészta szinte nem is ragad, nagyon könnyen nyújtható, hihetetlen könnyű vele bánni.
kb 170 fokon légkeveréses módban 15 percet sütöttem.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé)